Fundació Privada Daniel Shah & Núria Toneu

Ong pel desenvolupament i ajut al tercer món

"No podem tancar els ulls o mirar cap a un altre cantó ; això és cosa de tots"

 

Posa el mouse sobre les imatges
 

 

Voluntariado Kalyanpur 2016 La Fundació en la Premsa

 

Projecte Annapurna

Aquest projecte es tracta de la compra d’un molí d’arròs, és una màquina que separa l’arròs de el segó ( pela ) . S'ha construit una infrastructura de 150m2 per instal·lar la màquina ja que es requereix espai pel volum d'aquesta , i un lloc on poder posar-hi els sacs tant d’arròs com del segó.
Aquest projecte és la solució de molts camperols que abandonen els seus terrenys o els venen per falta de recursos, si tinguessin les eines necessàries un gran nombre de la població de les aldees on treballem estarien fora de la pobresa.

 La Fundació ja porta projectes d’ajut al camperol com ara la compra d’eines i diferents ajuts com bio-fertilitzans , llavors i ajut a la plantació que més els pot aportar. L’objectiu de la majoria dels nostres projectes són per fer autosuficients a les persones que sobreviuen gràcies a l’ajut exterior. És molt important fer projectes que puguin autofinançar-se  i que treguin de la pobresa el màxim de famílies possibles i gràcies a aquest projecte ho podrem aconseguir.

Els habitants d’aquesta zona sobreviuen gràcies als cultius, sobretot d’arròs. El cultiu d’aquest cereal té tot un procés que cal fer per poder-ho posar a la venda. Primer és el cultiu, un cop ja segat cal separar els grans de la planta i seguidament es fa la separació del segó i de l’arròs. Tot aquest procés porta moltes despeses i feina  , i els guanys són insignificants . Per aquest motiu  el camperol cada cop més opta per vendre el seu terreny per un preu molt baix per poder sobreviure.

La separació de l’arròs i el segó es fa amb una màquina especial , aquesta màquina no esta a l’abast de tothom pel seu preu i per la seva infrastructura necessària , tant sols n’hi ha una a la zona i  es troba a 60 km de les aldees . El camperol si vol fer us d’aquest servei per poder vendre el seu arròs li cal transporta la seva collita fins el poble on esta la màquina, llogant carros tirats per animals,   o llogar  una camioneta ( cosa fora de l’abast de tots aquests camperols), desprès s’enfronten al cost del servei per separar l’arròs del segó un preu molt elevat , tot aquest procés els costa el 35% de la seva collita, els camperols més pobres(beneficiaris d’aquest projecte) no tenen gran quantitats d’arròs, per tant els seus guanys són inexistents per poder viure amb dignitat.
 

 

 

 

 

L’objectiu principal d’aquest projecte és que els camperols tinguin la oportunitat de poder viure gràcies als seu terrenys , i no es vegin obligats a viure en la pobresa absoluta tenint la solució davant seu. Amb aquest projecte s’aconseguirà que molts d’ells tinguin la oportunitat de viure gràcies al seu esforç i gràcies als fruits de les seves pròpies terres.

En reduir el cost del transport i el cost de la separació a l’any següent podran cultivar més quantitat i així successivament. També al no tenir la necessitat de  transportar l’arròs tant lluny els mateixos camperols podrien vendre el seu producte a les mateixes aldees ja que la demanda és molt elevada. Aquest projecte solucionaria molts dels problemes que ara per ara pateixen aquests camperols. Tota l’aldea hi sortiria beneficiada

Aquest projecte ajudarà al camperol a no perdre gairebé res de la seva collita ja que el servei de separació seria gratuït i el transport va de 0 a 10 km de distancia de les aldees beneficiaries d’aquest gran projecte. Els camperols tant sols tindrien que fer front al manteniment  de la màquina,  que es tracta de la electricitat ,la mecànica i el manteniment del local com la neteja , que entre tots els beneficiaris seria un preu molt i molt reduït, seria el 2% de la seva collita.

 

     

La situació en que es troben avui en dia els habitants d’aquesta zona provoca que es venguin les seves terres i treballin per altres terratinents que els paguen de tant en tant, i sempre  en surten enganyats pel que fa al sou.  Molts d’altres emigrant cap a les ciutats on ja estan col·lapsades per gent que viuen a les aceres i cantonades de carrers entre plàstics i cartrons  en la cerca d’un futur millor sense saber que s’han ficat en un infern .

És molt important que les aldees surtin d’aquest cercle ja que sinó mai podran aconseguir un futur amb més oportunitats  , gràcies a aquest projecte  el seu nivell de vida els permetrà fer coses abans impensables com ara arreglar les seves llars desprès dels  monsons,  comprar medicaments , o aliments com fruites , verdures o farina.  D’altres s’animaran a conrea els seus petits terrenys amb la nostre ajuda, el seu futur és davant les seves llars, els seus terrenys abandonats per falta de recursos seran els que els hi oferirà una nova vida. La Fundació sap que aquesta és la única manera de treure de la pobresa a un gran nombre d’habitants .  

més imatges==>>

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Campaments mèdics=>>clik

"Eines per tots,futur per a tots"

Actua>>

 

 

Què vol dir apadrinar un nen?>>>

Àlbum de fotos

 

mira la nostre feina

VIDEOS=>>

 

 

Botiga solidaria L'Índia espiritual Pensaments d'un cooperant Activitats a catalunya Agraiments Noticies Contacte