Fundació Privada Daniel Shah & Núria Toneu

Ong pel desenvolupament i ajut al tercer món

"No podem tancar els ulls o mirar cap a un altre cantó ; això és cosa de tots"

 

Posa el mouse sobre les imatges
 
La Feina amb Imatges La Fundació en la Premsa
 

 

Projecte Construcció de pous d'aigua potable a les zones rurals més necessitades

L’objectiu principal d’aquest projecte és que tothom tingui accés a l’aigua potable, en les aldees on s'han construit aquests pous.

Els projectes que porta a terme la Fundació en zones rurals són projectes eficaços, sostenibles i que ajuden a un gran nombre de beneficiaris. Tenen com a objectiu principal impulsar projectes per la supervivència infantil que aconsegueixin  que les nenes i nens de les poblacions més necessitades tinguin accés a la salut, a l’aigua potable, a la higiene i a la nutrició adequada, igual que l’accés a l’educació. Per aconseguir-ho és fonamental que es vegi complet aquest dret a la supervivència i al desenvolupament. 

L’objectiu d’aquest projecte és donar vida a una població oblidada per tots on poder beure un vas d’aigua potable  és tot un luxe .

El projecte construcció de pous d’aigua potable , és un projecte molt necessari i d’un gran impacte social en aquesta zona  ja que en surten multitud de persones beneficiades. El gran problema de les zones rurals a l’India és la falta d’aigua potable, que comporta greus problemes pel que fa a la salut de tots els aldeans, les malalties solen ser relacionades amb l’aparell digestiu, la pell i d’altres molt greus que tenen un final tràgic. Les aldees s’abasteixen generalment  de l’aigua de  rius i llacs, són aigües no potables i contaminades pel consum humà i animal.
Els aldeans fan servir aquesta aigua per rentar-se, rentar la roba i plats, per banyar els animals, per fer les seves necessitats i pel seu consum .

Tota aquesta problemàtica a deseparegut amb la construcció d'aquests pous, sobretot ajudarant a que les malalties que deriven de l'aigua no potable quasibé puguin desepareixer d'aquesta zona.

La demanda d’aigua per beure és molt elevada, en els últims anys han anat apareixent problemes per abastar a tota la població, 200.000.000 milions de persones a l’India tenen greus problemes per la falta d’aigua neta per beure. El canvi climàtic ha fet que les pluges no siguin suficients en els darrers anys, i això ha fet que aquest problema que ja existia s’hagi agravat  notablement en aquests últims anys.  La falta de recursos fa que sigui impossible poder accedir a aquesta gran necessitat. La solució a aquest problema és la construcció de pous de bomba manual, una solució directa i afectiva que comença a donar ajut  al mateix moment de la seva instal·lació.

 

La falta d’aigua també provoca altres problemes que dificulten la vida diària de les dones que són les que cuiten de la casa i els fills, per tant són elles les responsables de l’aigua, l’aigua és necessària per cuinar, tenir cura de la llar, banyar els nens entre d’altres necessitats bàsiques. Les nenes també col·laboren en aquesta tasca d’anar a buscar aigua i caminar molta estona sense que caigui ni una gota, ja que per ells l’aigua és vida.

 

 

El projecte Varuna , és un dels més urgents, és un projecte que donarà vida a tots aquests poblats tant castigats. L’aigua és una necessitat constant des de el mati fins la nit, algunes persones d’aquesta àrea no poden caminar tanta estona carregades per diferents circumstancies ja sigui per l’edat o per una malaltia, així que  fan servir aigua de llacs gairebé  secs i de rierols  que arrastran brutícia d’altres poblats. Les dones que si van a buscar aigua ho solen fer  un cop al dia ja que el pou més net que queda a prop d’aquestes  aldees esta a una hora de camí, dies de molt sol i calor no hi solen anar per perill de mareig .
La construcció d’aquests pous és el començament d’una nova manera de viure, amb l’aigua a l’abast no tant sols tindran l’oportunitat de beure aigua potable sinó que la seva salut, la seva higiene personal , roba, llar.......... la seva vida quotidiana serà molt més fàcil. La consciència de la importancia de l’aigua que ja tenen  fa que respectin i facin un bon ús d’aquesta , a més a més la fundació cuitarà perquè tothom tingui accés lliure a l’aigua d’aquests pous, lliures de casta o religió, “l’aigua és de i per  tothom”.

La solució d’aquest problema és fàcil, els pous de bomba manual són fàcils de fer servir, són de ferro fort i tenen una durada de 18 anys si són ben cuitats. Es la gran solució a aquest problema tant greu, una solució ràpida i eficaç que en el mateix moment de la seva instal·lació ja dona ajut.

 

Els poblats on s'ha portat a terme aquests projecte són poblats molt castigats per la sequia , per la falta de infrastructures i sobretot són poblats sense recursos on la gent sobreviu dia rera dia com pot . L’aigua és un greu problema afegit i ningú te prou recursos per construir un pou.
S’han distribuït d’aquesta manera rera l’estudi de la demanda i necessitat de cada poblat.  Aquests pous ajudaran a fer la vida més fàcil a totes aquestes persones.  Estaran sota la supervisió de la Fundació procurant el seu bon ús.

 

Més imatges ==>>

 

 

 

 

 

 

 

Campaments mèdics=>>clik

"Eines per tots,futur per a tots"

Actua>>

 

 

Què vol dir apadrinar un nen?>>>

Àlbum de fotos

 

mira la nostre feina

VIDEOS=>>

 

 

Botiga solidaria L'Índia espiritual Pensaments d'un cooperant Activitats a catalunya Agraiments Noticies Contacte